Stainless Living

Öppnar en dörr till den rostfria världen

Varför välja rostfritt?

För att du får ett friskare liv tillsammans med rostfria produkter. Produkter som inte på något sätt påverkar dig och din familjs hälsa genom att släppa ifrån sig tungmetaller eller andra gifter. Rostfritt stål innehåller heller inga ämnen som är skadliga för natur och stålet är 100 % återvinningsbart.

Och vet du vad?

Med enkel rengöring så håller stålet i upp till 30 år.

Peter Strand

VD

Skillnaden syns inte utanpå.

Men den syns tydligt invändigt.

En blandare av gjuten mässing har en skrovlig insida där föroreningar lätt kan fastna. Den gjutna mässingen kan också innehålla giftigt bly som blandas in vid gjutningen för att göra metallen lättare att bearbeta. Förkromningen utanpå kan lossna eller nötas bort.

Strands blandare, som är tillverkade helt av solitt rostfritt stål, har släta ytor invändigt. De innehåller ingen bly. På det rostfria stålet fastnar inga föroreningar och utvändigt kan inga förkromade ytor slitas bort med tiden.

"Alla våra produkter är tillverkade i äkta rostfritt stål 304. Inte i förnicklad mässing eller i så kallat ”rostfritt utseende” där det rostfria utseendet är påmålat över mässingen. Vi har kvalitativa produkter som håller länge!"
Per Jonsson, Produktspecialist

För oss som tar miljön på allvar.

Alla detaljer som kommer i kontakt med vatten är gjorda av rostfritt stål. Fotdelen på blandare, blandarhus på duschblandare samt handtag och detaljer är inte av förkromad plast eller mässing utan allt är tillverkat av solitt rostfritt stål.

Vi vill ha rent vatten!

Rostfritt stål är två gånger hårdare än mässing. Inget annat material är så hållbart, så hygieniskt, så miljövänligt och så enkelt att rengöra som rostfritt stål. Rostfritt stål återfinns överallt där det ställs höga krav på hygien och hållbarhet – t.ex. i storkök – och säkert har du själv bestick, kastruller, kylskåp eller annan utrustning tillverkade av rostfritt stål därhemma.
För exempelvis hotell och offentliga miljöer är produkterna outstanding. Våra designers strävar alltid efter enkelhet och hållbarhet. Därför är våra produkter gjorda av rostfritt stål med mjukt borstade eller satinpolerade ytor. Mjuka kanter och former som är lätta att hålla rent.
I och med vårt breda utbud av rostfria produkter skulle vi vilja påstå att vi täcker behoven för de allra flesta, oavsett personlig smak eller stil på boendet. Vi vill att hela hemmet ska kunna genomsyras av blyfria produkter som skapar en helhet men som viktigast av allt, förser dig med 100 procent rent vatten.
Peter Strand, VD